Maripuu: meie sotsiaalkaitsesüsteem täiustub iga aastaga

Mariliis Pinn 02. veebruar 2008, 10:50

Sotsiaalminister Maret Maripuu osales eile
Sloveenias Brdos töö- ja sotsiaalministrite kohtumisel. Muuhulgas tõdes
minister, et meie sotsiaalkaitsesüsteem täiustub iga aastaga.

Paindliku turvalisuse kontseptsioon on Euroopa Liidu demograafilist ning majanduslikku tulevikku arvesse võttes väga oluline. Riigid on turvalise paindlikkuse põhimõtted heaks kiitnud ning asunud neid ka ellu viima. Seekordsel kohtumisel Sloveenias jagasid Euroopa riikide töö-ja sotsiaalministrid oma riikide kogemusi. Oluliste teemadena tõsteti esile noorte ja eakate võrdset ligipääsu ja kohtlemist tööturul, teatas ministeerium.

Maret Maripuu sõnul on Eesti juba astunud olulisi samme, et turvaline paindlikkus ellu rakenduks. „Meie sotsiaalkaitsesüsteem täiustub iga aastaga ning pakub inimestele aina suuremat tuge,” ütles Maripuu. „Sarnaselt teiste Euroopa riikidega pöörame suuremat tähelepanu nõustamis- ja koolitusvõimaluste pakkumisele. Inimesed peavad nõu ja abi saama juba enne seda, kui nad on töö kaotanud. Selle aasta algusest on näiteks tasuta karjäärinõustamine kõigile kättesaadav, sõltumata vanusest. Euroopa ühine eesmärk on see, et inimesed oleksid tänasel nõudlikul tööturul edukad ja saaksid hästi hakkama,” lisas minister.

Euroopa töö- ning sotsiaalministrid kohtusid Sloveenias 31. jaanuarist 1. veebruarini.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2008, 10:50
Otsi:

Ava täpsem otsing