Eesti arsti keskmine palk ületab juba kahekordse keskmise

Annika Matson 04. veebruar 2008, 14:30

Sotsiaalminister Maret Maripuu kirjutab
homme esmakordselt ilmuvas ajalehes Meditsiiniuudised, et Eesti arsti keskmine
palk ületab juba kahekordse riigi keskmise.

Kindlasti on meditsiinitöötajate palk üks olulisi tervishoiu rahastamise küsimusi. See teema kerkib esile igal aastal ning siin oleme teinud ka edusamme. Eesti arsti tänane miinimumpalk on 18 800 krooni, seda lisatasudeta. Ka õdede ja hooldajate palk on tõusnud. Eesti arsti arvestuslik keskmine palk 24 500 krooni ületab täna kahekordse Eesti keskmise töötasu. Ka teistes edukates Euroopa riikides on see suhe üsna sarnane.

Hiljutine Euro Health Consumer Index nimetab Eesti arstiabi Euroopa Liidus tervishoiu hinna ja kvaliteedi suhte osas parimaks. See aga ei tähenda, et meil arenguruumi ei oleks. Palju on olnud juttu sellest, et tervishoiukulude osakaal SKPst on Eestis liiga väike. Mida arvab Maripuu sellest väitest, saab pikemalt lugeda homme esmakordselt ilmuvast lehest.

Ajalehte Meditsiiniuudised annab välja AS Äripäev ja seda saavad tellida arstid ja apteekrid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2008, 14:40
Otsi:

Ava täpsem otsing