Allied Irish Banks hakkab Eestis unikaalseid teenuseid pakkuma

Mariliis Pinn 07. veebruar 2008, 16:13

Allied Irish Banksi Balti regiooni
tegevjuhi Rowan Duggani sõnul loodavad nad meelitada Eesti kliente unikaalsete
teenustega.

„Ostutehing on nüüd ametlikult lõppenud. Hakkasime strateegiat arendama. Nägime Baltimaades head strateegilist võimalust, siin head äri teha ja teenust pakkuda,“ ütles Duggan aripaev.ee-le. Duggani sõnul vaatavad nad ka muid Ida-Euroopa riike, kuhu laieneda. Kahjus ei saanud ta öelda, milliseid.

„Tahame pakkuda täisteenust nii era- kui ka ärikliendile. Kliendid peaksid meid eelistama, kuna me pakume unikaalseid ja kvaliteetseid teenuseid,“ sõnas Duggan. Kahjuks on need teenused veel lõplikult välja töötamata, nii et ta ei soovinud täpsustada, millised need on.

Allied Irish Banksi Eesti filiaali juhi Andrus Tinni sõnul jätkavad nad kindlasti eluasemelaenu pakkumist, kuid nad soovivad hakata pakkuma ka teisi pangateenuseid. „Mis ja kuidas täpselt, selgib peagi,“ lisas ta, samas ei soovinud ta avaldada ühtegi tähtaega, millal Iiri panga strateegia selgub.

Senise AmCrediti, millest sa Allied Irish Banksi Eesti filiaal, kogu laenuportfell on aasta lõpu seisuga 600 miljonit krooni. „Hindame oma turuosaks kogu Eesti kodulaenuturul 1%, kuid täpselt on raske öelda,“ ütles Tinn.

„Kindlasti on ambitsiooni turuosa kasvatada ja laieneda,“ sõnas Tinn, kuid konkreetseid numbreid ja plaane ta kahjuks öelda ei saanud.

Tinni sõnul oli AmCrediti ostmine üks osa Allied Irish Banksi plaanist Ida-Euroopasse laieneda. „Nad on väga edukalt sisenenud Poola pangandusturule, kus neile kuulub Bank Zachodni WBK S.A, millel on 384 kontorit. See julgustas neid edasi laienema. Iiri pank nägi, et on hea võimalus siia turule sisenda. Julgustav on ka see, et Eesti kuulub Euroopa Liitu, mis tähendab, et turg on stabiilne ja investeering kaitstud. Tegu on pikaajalise investeeringuga. Kuigi turg tundub pisut ebastabiilne ja inimesed on äraootaval seisukohal, on siin potentsiaali, mida realiseerida,“ seletas Tinn.

Tinni sõnul on tegu Iirimaa kõige suurema pangaga. „Võrreldes suure Skandinaavia pankadega, on Allied Irish Banks natuke suurem kui Swedpank ja pisem kui Nordea,“ lisas ta. Grupi ettevõtetes töötab kokku üle 23 000 töötaja. AIB grupi varade kogumaht oli 2007. aasta esimese poolaasta lõpus üle 177 miljardi euro.

Allied Irish Banks tegutseb põhiliselt Iirimaal, Suurbritannias, USAs ja Poolas. Tegu on Londoni, Dublini ja New Yorgi börsil noteeritud ettevõttega. „Nende aktsia hind on arvestades finantssektori madalseisu pisut langenud, kuid fundamentaalnäitajad on tugevad, nii et tegu on soodsa ostuvõimalusega,“ kommenteeris Tinn panga olukorda börsil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2008, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing