Boroditš on ... !

Aivar Hundimägi 08. veebruar 2008, 00:00

Täna kirjutame ühest õnnetust kinnisvaraarendusest, millega oli seotud Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš, kes nüüd üritab end sellest jamast puhtaks pesta.

Kindlasti on parastajaid, kes ütlevad, et korteriostjad ise olid süüdi. Varem pidanuks tausta kontrollima.

Aga mida andnuks tausta kontrollimine? Inimesed saanuks teada, et neile kortereid arendava firma omanik Kristian Kesner kandis varem nime Maruah Al-Hag. Temaga ajab koos äri Tallinna volikogu liige Deniss Boroditš (praegune abilinnapea ja Tallinna Vee nõukogu liige). Viimane on juriidiliselt nõustanud Tallinna keskturu endist juhti Vadim Politšukki ning viinud Kesneri kokku Keskerakonna rahastajate vendade Seppikutega. Mina poleks julgenud Kesneri ja tema kompanjonide kätte oma raha usaldada, sest olen ajakirjanikutööd tehes kuulnud igasugu huvitavat infot nende tegelaste kohta.

Korteriostjad aga kõike seda ei teadnud ja seetõttu pole ka põhjust neid parastada. Vastupidi.

Pigem tekitab see arendaja vastu usaldust, kui nõukogus istub linnavolikogu liige ja arendaja äripartneriteks on endise siseministri pojad.

Eesti häda on see, et juriidilise isikuna tegutsedes on lihtne vastutusest kõrvale hiilida. Maine pole äris ja poliitikas tegutsemisel oluline. Tõenäoliselt ei mõjuta täna kirjeldatud juhtum kuidagi abilinnapea Boroditši karjääri avalikus sektoris. Kui Boroditši ümber kära liiga suureks läheb, teeb linnapea Savisaar paar demagoogilist kukerpalli ja ongi kõik. Kesner saab aga taas nime ära vahetada ja asuda järgmisi ohvreid otsima.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:20
Otsi:

Ava täpsem otsing