Päästjaks madal intress

Tõnis Oja 08. veebruar 2008, 00:00

Tundub, et aktsiaturud nii siin kui ka sealpool Atlandi ookeani näevad ainsaks päästjaks keskpanku, kes peaksid järjest langetama baasintressi. Vastasel juhul on kuri karjas.

Suurbritannia Keskpank tuli turgudule veidi vastu ning langetas baasintressi 0,25 protsendipunkti võrra. Euroopa Keskpank jätkas endist poliitikat ja jättis baasintressi kuue aasta kõrgeimale tasemele, 4%le. Ennelõunal veidi enam kui protsendiga miinuses olnud aktsiuturgudele lisandus kohe pärast otsuse teatavaks saamist veel protsent.

Langesid kõik 18 Lääne-Euroopa rahvuslikku aktsiaindeksit.

Kolmapäeva hilisõhtul lausus Philadelphia föderaalreservi president Charles Plosser, et keskpank peab lisaks majanduskasvule mõtlema ka hindade stabiilsusele. Plosseri sõnad tähendasid seda, et baasintressi edasisi kärpeid ei pruugi tulla. Enne väljaütlemist kenakesti kerkinud USA aktsiaturud läksid selle peale korralikku langusesse. Tundub, et aktsiaturud käituvad nagu meeleheitel koduperenaised.

Positiivsed uudised võetakse ülemäärase tõusuga, aga negatiivne uudis, või isegi positiivse uudise ärajäämine võib aga aktsiad põrmu paisata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing