Lang toetab ühtset kohtusüsteemi

08. veebruar 2008, 16:47

Täna toimunud kohtunike täiskogul peetud
kõnes avaldas justiitsminister Rein Lang toetust ühtsele ja terviklikule
kohtusüsteemile, milles riigikohtu roll oleks tänasest suurem ja
justiitsministeeriumi roll tänasest oluliselt väiksem.

Lang tunnistas, et kuigi kohtusüsteemi terviklikkuse üle arutati juba eelmisel aastal toimunud kohtunike täiskogul, ei ole aasta jooksul praktiliselt midagi muutunud, teatas justiitsministeerium.

„Valimistele järgnenud koalitsiooniläbirääkimistel teema küll tõusetus, kuid pean ausalt tunnistama, et mingisugust selget mandaati teemaga seadusandlikul tasandil edasi liikuda justiitsministril ei ole,“ tõdes Lang.

Samas avaldas Lang oma kõnes lootust, et nagu ka tilkuv vesi uuristab kivi, tuleb ka selle asjaga edasi liikuda. „Kindlasti tuleb sealjuures jälgida, et väljapakutavad lahendused ei viiks võimude tasakaalu paigast ära,“ rõhutas Lang.

„Võimude lahusus ei pea tähendama seda, et täitevvõimul edaspidi puuduks igasugune roll,“ ütles justiitsminister. „See roll ja vastutus tuleks ka selgelt sõnastada, samuti tuleb hajutada hirmud kohtuvõimu diktaadi ees.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2008, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing