Vene pangad: rahapesuseadus halvas ülekanded

08. veebruar 2008, 15:45

Kommersant kirjutas, et Vene pangad
süüdistavad 15. jaanuaril jõustunud rahapesuvastase seaduse täiendusi üle 600
000 rublaste ülekannete halvamises.

Osad pangad keelduvad 261 507 krooni ületavatest rahaülekannetest, kui dokumendid on täidetud vigaselt. Enamasti puuduvad andmed raha saatja kohta või on need uute nõuete tõttu lihtsalt pisut puudulikud. Samal ajal tulenevad paljud vead pankade erinevatest dokumendiformaatidest.

Uusi ühtseid dokumendivorme saavad Vene pangad kasutama hakata aga alles kuu lõpus, vahendas Lenta.

Venemaa panku koondav assotsiatsioon ARB (Assotsiatsia Rossiiskih Bankov - toim.) kaebas keskpanga juhile Sergei Ignatjevile, et ülekannetest keelduvate pankade arv kasvab üha ja lähiajal võib see kaasa tuua suure segaduse kogu Venemaa pangandussüsteemis. Näiteks saadetakse makseid massiliselt tagasi ning tähtajalised ülekanded hilinevad.

Möödunud aasta lõpus palus ARB Venemaa peaministril Viktor Zubkovil rahapesuvastase seaduse muudatuste jõustumist kuni 1. augustini edasi lükata. Seadusemuudatuste tõttu on raskendatud üle 600 000rublased pangaülekanded.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2008, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing