Pajula: kahekohaline majanduskasv kuulub erandlike loodusnähtuste valdkonda

13. veebruar 2008, 16:48

SEB Enskilda Equities´i
analüütiku Hardo Pajula sõnul on läänemaailma pikaaegse majanduskasvu
taustal ka 4-protsendiline majanduskasv muljetavaldav ning kahekohaline pigem
erandlik.

„Ma ootasin kasvunumbrit vahemikust 3 - 5%, nii et täna avaldatu langes sinna ülemise piiri lähedale,“ kommenteeris Pajula täna statistikaameti avaldatud 2007. aasta neljanda kvartali majanduskasvu numbreid kommenteerides.

Pajula sõnul jääb selle aasta keskmine majanduskasv 4,5 protsendist allapoole.

Mida soovitada ettevõtjale? „Mis soovitusi mina ikka oskan jagada? Kui, siis ainult seda, et oma ootuste vormimisel tasuks meeles pidada, et läänemaailma pikaaegse majanduskasvu taustal on ka 4-protsendiline majanduskasv (seda siis muutumatu või isegi väheneva rahvaarvu taustal) väga muljetavaldav. Seitsmeprotsendilist majanduskasvu ei tohiks käsitleda põhiseadusliku õigusena ja kahekohaline majanduskasv kuulub üldjuhul ikkagi erandlike loodusnähtuste valdkonda,“ märkis Pajula.

„Ettevaatlik on alati põhjust olla. Sõna "ülim" on selles kontekstis siiski vahest liiga dramaatiline,“ vastas Pajula küsimusele, kas ettevõtjatel on aeg olla nüüd ülimalt ettevaatlik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2008, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing