Taube: põhi saabub võib-olla esimese poolaasta sees

13. veebruar 2008, 13:06

A-Selver juhi Ain Taube sõnul võib
majanduslanguse põhi saabuda selle aasta esimese poolaasta sees, sest mõningane
tarbimise vähenemine annab endast tunda juba praegu.

„Ma ei julge öelda, et põhi käes on, kuid ma ei usu ka, et toimub oluline langus edasi. Võib-olla see põhi saabub nüüd esimese poolaasta sees. Aga, kas see juba täna käes on? Ma nii öelda ei julgeks,“ kommenteeris viimase kaheksa aasta aeglaseimat majanduskasvu A-Selveri juht Ain Taube.

Samas märkis ta, et mõningane tarbimise vähenemine annab endast tunda ka juba praegu. „Kasvud pole ka jaekaupmeestel enam sellised, nagu nad olid möödunud aasta suvel ja aasta esimesel poolel. Samas ei räägi me täna veel jaekaubanduse mahtude vähenemisest, vaid eksisteerib ikka veel kasv,“ märkis Taube.

Mida toob see aasta? „Ma ei tahaks tungida teiste jaekaupmeeste territooriumile, kuid ma arvan, et vähenemiseni asi siiski välja ei jõua, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Pigem tuleb leppida tavapärasest väiksema kasvuga,“ lisas Taube.

Kas ettevõtjad peaksid olema ettevaatlikumad? „Kindlasti jah, tuleb varasemast rohkem pöörata tähelepanu efektiivsuse kasvatamisele. Lisaks sellele, et käibekasvud ja müügikasvud vähenevad, samal ajal kasvavad ju ka kulud. See pole ettevõtjate jaoks lihtne,“ lausus Taube.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2008, 13:35
Otsi:

Ava täpsem otsing