Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ranged nõuded jätavad osa talunikke asendajata

17. veebruar 2008, 15:45

Asendustalupidajatele seatud ranged
nõudmised on toonud kaasa selle, et Eestis on asendajatest suur puudus, tõdes
Eesti Talupidajate Keskliidu projektijuht Riina Kaldaru.

Talupidajate keskliidu projektijuht Riina Kaldaru rääkis tänases Kuku raadio „Maatund” saates, et talupidajate asendajad saavad korraliku koolituse põllumajanduskooli juures. Eestis on koolitusele seatud sellised nõuded, et kõik soovijad ei pääse isegi koolitusele.

„Tuleks eeskuju võtta teistest maadest selles osas, et inimesed, kes on teinud seda tööd juba aastaid, aga kellel ei ole vastavat haridust, et ka nemad saaksid seda tööd teha. Meil on nõuded seatud väga rangeks, see toob negatiivse tulemuse, et meil on asendajatest suur puudus,” märkis Kaldaru.

Kaldaru ütles, et talunike asendusprojekt on hästi käima läinud Pärnumaal, samuti Hiiumaal. Virumaal oli tema sõnul olukord kehvem, sest oli küll tellijaid, aga ei olnud asendajaid. Probleeme oli ka Harjumaal, kus polnud ei tellijaid ega asendajaid, sama käib ka Saaremaa ja Valgamaa kohta. „Aga muidu üle eesti on ta käivitud,” võttis Kaldaru olukorra kokku.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2008, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing