Toomas Varek: sellised ütlused tekitavad tulevikus umbusku

Agnes Ojala 19. veebruar 2008, 16:53

Riigikogu riigieelarve kontrolli komisjoni
esimees Toomas Varek ütles Läti peaministri Ivars Godmanise rahulolematust riigi
statistikaametiga kommenteerides, et avaldus tekitab tulevikus umbusaldust riigi
vastu.

„Minu jaoks on kummaline, et selline avaldus välja öeldi, ja et see sellisel tasemel toimus, on kahetsusväärne,“ ütles Varek.

Tema sõnul on Läti peaministri käitumine arusaamatu. „See pole isegi mitte endale tuha päheraputamine, vaid pea peitmine liiva alla,“ märkis ta. „Minus tekitaks see tuleviku statistika suhtes umbusku ja kui juba inflatsiooni suhtes on eriarvamused, siis võib-olla on seda kogu statistika. Ehk on statistikat ka mujal ülevalt poolt mõjutatud.“

Varek märkis, et inflatsiooni peab kõigis Euroopa Liidu riikides arvestama ühtedel alustel. Erandeid ei saa sisse tuua. „Kogu ELi abiprogrammid, euro kasutuselevõtt ja muu, kõik on ühtsetel alustel,“ lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. February 2008, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing