Arco Vara juht: mina pingeridadesse väga ei usu

20. veebruar 2008, 15:30

Arco Vara juhi Aare Tammemäe sõnul on tore
kui koostatakse börsiettevõtete pingeridasid, kuid ise ta nendesse väga ei
usu.

„Ilmselt on analüütikud oma töö teinud. Iga ettevõtte aktsia hinna väärtust on võimalik analüütikute poolt välja arvutada, arvestades projekte ja rahavoogusid. See on ka see, kuidas Arcot tuleks hinnata. Tuleks hinnata meie arendusprojektide potentsiaali, hinnata edu ja müügivõimalusi, kui nad on seda nii teinud, siis mis meil saab olla selle kohta muud öelda, kui et nad on oma töö ära teinud,“ märkis Tammemäe ning lisas, et börsiettevõtte juhina ta täpsemalt kommenteerida ei saa.

„Väga hea, kui on olemas pingerida. Kuid ausalt öeldes ma pingeridadesse väga ei usu. Kui oleksite eelmise aasta alguses küsinud ettevõtete pingerida, siis see pilt oleks olnud hoopis teine, kui reaalset 2007. aasta lõpus. Pingeread on toredad asjad, kuid päeva lõpus me neid ei jälgi,“ märkis Tammemäe.

Arco Vara aktsiast sel aastal veel kiiremini tõusvaks ennustasid LHV, Hansapanga ja Orion Securitiesi analüütikud Tallinki ja Baltika aktsiat. „Pole neid analüütiku pilguga vaadanud. Mõlemad on suured ettevõtted, professionaalse juhtkonna ja ambitsioonikate eesmärkidega, kuid eks see on võimalus kõigil ettevõtetel börsil aktsionäride osalust suurendada,“ lausus Tammemäe konkurentide kohta.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2008, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing