Börsikommentaar: aktsiad täna all, võlakirjad peal

20. veebruar 2008, 14:49

Prantsusmaa suurpangad BNP Paribas ja
Credit Agricole andsid investoritele taas põhjuse tuleviku ees väriseda ja
aktsiaid maha müüa – peamised Euroopa börside indeksid näitasid täna
pärastlõunal üle üheprotsendilist miinust.

BNP Paribas teatas neljanda kvartali 42%-lisest kasumilangusest. Financial Times´i andmetel võib Credit Agricole peagi raporteerida aga 1,3 miljardi dollari maha kandmisest. Prantsusmaa aktsiaindeks CAC 40 kaotas pärastlõunaks 1,4%, Saksamaa DAX 1,9% oma eilsest väärtusest.

Nimetatud uudised andsid uue tõuke aga suhteliselt riskivabade valitsusvõlakirjade nõudluse kasvule. Kokku on maailma finantsasutused sel aastal teatanud juba 145 miljardi dollari väärtuses rämpslaenudega seotud varade maha kandmisest, mille tulemusena on valitsusvõlakirjad muutunud investorite silmis üha atraktiivsemaks. Merrill Lynchi andmetel on valitsusvõlakirjade keskmine tootlus sel aastal olnud juba 1,8%. Samal ajal on näiteks Prantsusmaa börsipeegel CAC 40 ja Saksamaa aktsiaindeks DAX kaotanud umbes 13,5% oma väärtusest.

Suuresammulist vähikäiku tegid täna negatiivselt esinenud finantssektori tõttu ka Aasia börsid – Jaapani Nikkei langes 3,3, Hong Kongi Hang Sengi indeks aga 2,2%

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2008, 14:49
Otsi:

Ava täpsem otsing