Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Saksamaa tahab kaotada Liechtensteini maksuparadiisi kaotamist

Katri Soe 21. veebruar 2008, 00:00

Merkeli sõnul ei ole hea, et Liechtensteini pangad võimaldavad välisriikide kodanikel toime panna õigusrikkumisi. Liechtenstein peab Merkeli hinnangul tulevikus tegema maksukuritegude uurimisel konstruktiivset koostööd OECDga ning rakendama Euroopa Liidu rahapesu ja pettustega võitlemise vastast direktiivi. Liechtensteini valitsusjuht reageeris tagasihoidlikult, tähendades, et riigis asuvaid sihtasutusi ei tohiks automaatselt seostada maksudest kõrvalehiilimisega.

Saksa poliitikud on nõudnud Liechtensteinile majandussanktsioonide kehtestamist ning on seisukohal, et selle Euroopa südames asuva maksuparadiisi kaotamisega peaks tegelema ka Euroopa Liit.

Liechtensteini esindajad omakorda on Saksamaa seisukohtade üle nördinud, Liechtensteini prints Alois ütles otse välja, et Saksamaa tegelgu oma nõrga maksusüsteemiga ja ärgu sekkugu teise riigi siseasjadesse. Ühtlasi üritab Liechtenstein seada kahtluse alla Saksa valitsuse tegevuse varastatud andmete ostmisel ja selle põhjal korraldatava läbiotsimiste kampaania.

USA majandusleht The Wall Street Journal väidab, et Saksa välisluureteenistusele viie miljoni euro (78 mln kr) eest Liechtensteini LGT panga salajased andmed müünud isik on keegi Heinrich K., sama panga endine töötaja, kes varjab end Austraalias. Saksa press on väite kahtluse alla seadnud, kuna maksuameti käes on rohkem andmeid, kui see mees väidetavalt varastas.

Saksa maksuamet jätkab läbiotsimisi maksudest kõrvalehoidmises kahtlustatavate juures. Kahtlus lasub muu hulgas ka Baieri liidumaa andmekaitseinspektsiooni juhil Karl-Michael Betzlil, kes eile teatas ametist tagasiastumisest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:21
Otsi:

Ava täpsem otsing