Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Caf? Swiss Swiss?teli kaheksandal korrusel

Heidi Vihma 22. veebruar 2008, 00:00

Esimesel korrusel on lounge-baar ja kondiitrilett, kaheksandal korrusel Café Swiss, mis küll nime järgi kohvik, aga tegelikult ikka restoran ja kolmekümnendal, viimasel korrusel restoran Horisont.

Valisime esmaspäevaseks õhtusöögiks Café Swissi, õieti polnud valikut - Horisont on pühapäeviti ja esmaspäeviti suletud ja esimese korruse söögi-joogikoha menüüs on salatid, suupisted ja kondiitritooted, aga mitte rohkem.

Café Swiss on šikk ja avar restoran, elegantne ja kaasaegne. Üldmulje on pidulik ja avar, siin peetud ärijutud saavad ruumist soliidsust juurde, muutumata samal ajal tüütuteks ja liigtõsisteks.

Iseennast näitama ja teisi vaatama tulla sobiks siia ka, aga ilmselt mõne aja pärast, kui see koht juba sissetöötatud on - peale meie oli suures restoranis ainult viis-kuus inimest. Veel võiks Café Swiss sobida neile, kelle jaoks söögikoha visuaalne esteetika vähemalt sama oluline on kui kulinaarne pool. Ja kasvõi uute Tallinna südalinnale avanevate vaadete pärast võiks korra sellesse Tornimäe tornmaja kohvikusse tulla.

Ainult omaetteoleku õndsust otsivatel armunud paaridel pole siin midagi teha - varjatud nurgataguseid intiimseks kahekesiolekuks siin ei ole.

Interjööridetailide kirjeldamise ja hindamise jätaksin sisustusspetsialistidele, minu põhiline tähelepanu kuulus menüüle.

Šveitsi köögist tulid meelde ainult raklett, fondüü ja šokolaad. Rakletti ja fondüüd ei olnud, šokolaadimagustoit oli. Menüü oli pigem rahvusvaheline, rohem euroopalik kui rahvuslik, aga oma väike Šveitsi puudutus oli juures: raviolide täidiseks oli nende armastatud Gry?re juust, oli ka Zürichi moodi loomaliha (õhukesed loomalihaviilud seene-koorekastmes) koos kartuliröstiga ja šveitsipärane kook Gateaux Swiss. Aga oli ka Caesari salat, parditerriin ja muud, mida ikka hotellirestoranid kogu maailmast kokku tulevatele külastajatele pakuvad. Restorani kõrgest tasemest andsid tunnistust erakordselt kvaliteetsed, peaaegu tahaks öelda, et peenravärsked rohelised salatilehed nii Caesari salatis kui Zürichi loomalihaprae juurde pakutult ning hea väljaõppe saanud ettekandjad.

Restoran on ju alles vähe aega toiminud ja on näha, et ka ettekandjad on pigem algajad, aga nad on juba praegu algajatena professionaalsemad kui paljudes pika staažiga söögikohtades.

Mis puutub proovitud nelja roa maitsetesse, siis erilist vaimustust me ei tundnud. Kõige enam meeldis juba paar korda nimetatud loomaliha kartulirösti ja krõbevärske ja eriliselt hea kastmega üle valatud salatiga.

Kõige tagasihoidlikumaks proovitud roogadest jäi parditerriin, mille liigset soolasust lisandid ei suutnud tasakaalustada. Aga serveeringud olid nauditavalt kaunid, nõud hoolega valitud, lisandid mitmekesised ja kuklid värsked - mida veel tahta!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing