Ettevaatust, ainult friikidele!

Christel Karits 22. veebruar 2008, 00:00

25. veebruaril kell 21 annab programmi "Ainult friikidele" avalöögi Sõpruse kinos Tod Browningu film "Värdjad", mida oma eriskummaliste tegelastega võib kahtlemata nimetada üheks filmikunsti veidraimaks teoseks. Filmi juhatab lühiloenguga sisse Tristan Priimägi.

Uus filmisari linastub igal teisel esmaspäeval kell üheksa õhtul kinos Sõprus ja järgmisel õhtul Tartu Athena keskuses.

Programm vältab ligi kuus kuud, 29. juulini, ning selle aja jooksul jõuab ekraanile 12 filmi. Esimesel hooajal on programmi märksõna ühiskondlikud ebakõlad.

Filmidele eelnevad sissejuhatused ajastusse ja autorite juurde. Filmid linastuvad 35millimeetriselt filmikoopialt, originaalkeeles, inglisekeelse tõlkega.

Esimese hooaja programmis linastuvad filmid kajastavad sotsiaalseid perverssusi, räägivad keelatud armastusest, represseeritud omasooiharusest, seksuaalsest vägivallast, vaimsest terrorist ja ühiskonna ääremail ekslevaist heidikuist.

Need filmid võivad olla õrnahingelistele vastuvõetamatud ja esitavad väljakutse nii kinokunstile kui ka publikule. Eesmärk pole siiski ainult ärritada - programmis linastuvad eranditult kõrge kunstilise tasemega filmid.

Friigiprogrammi aitasid kokku panna mitu kinokunsti tundvat eksperti, nende hulgas reþissöör Andres Maimik, vabakutselised ajakirjanikud Tristan Priimägi ja Andris Feldmanis, raadioajakirjanik Tõnu Karjatse, näitleja Taavi Eelmaa, Tiina Teras Pimedate Ööde filmifestivali tiimist ja mitmed teised.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing