Evli laienes Venemaale

Mariliis Pinn 25. veebruar 2008, 11:50

Evli Bank Plc, mis kuni möödunud aasta
novembrini tegutses Eestis Suprema kaubamärgi all, laieneb Venemaale, ostes
49,9% Venemaa ettevõtte rahanduse firmast Avanko, mis omab kontoreid Moskvas ja
Peterburis. 50,1% osalusest jääb Avanko juhtide valdusesse.

Tänu pikaajalisele kogemusele Venemaa finantsturgudel, kohalike äritavade sügavale tundmisele ja laiale kontaktide võrgustikule on Avanko loonud tugeva kliendibaasi, kuhu kuuluvad nii Vene kui rahvusvahelised ettevõtted, teatas Evli.

Avanko täiendab Evli ettevõtte rahanduse meeskonda 24 Vene professionaaliga, kes asuvad tihedale koostööle Evli praeguste tiimidega Soomes, Rootsis, Eestis, Lätis ja Leedus.

“See laienemine toetab Evli strateegiat ning tugevdab meie konkurentsieelist Balti regioonis. Evli peamine turg on Läänemere piirkond, sealhulgas Venemaa ning teised endised Nõukogude Liidu vabariigid. Selle piirkonna ettevõtete, tööstusharude ja majanduste tundmine on üks meie olulisematest kompetentsidest ning konkurentsieelistest,”sõnas Evli panga juhatuse esimees Maunu Lehtimäki.

“Koostöö Evliga tugevdab Avanko positsiooni Venemaa turul ning aitab arendada meie kohalolekut Venemaal, võimaldades meil läbi viia suuremaid tehinguid, laiendada kliendibaasi ning teenuste valikut. Samuti saame oma kasutusse väärtpaberipakkumise, varahalduse ja kapitaliturgude oskused ja kogemused. Me usume, et võimalus pakkuda Vene ettevõtetele aktsiate esmaemissiooni OMX Grupi Põhjamaade väärtpaberiturgudel, suurendab meie konkurentsieelist veelgi,” kommenteeris Avanko tegevdirektor Grigory Dudarev.

Evli panga ettevõtte rahanduse osakonna juhi Mikael Thunvedi sõnul avab ühisettevõte Evli klientidele täiesti uued võimalused. “Venemaa suunaliste investeeringute maht kasvab kiiresti ja just seetõttu tugevdab Evli oma ressursse sealses piirkonnas. Praegu on Evlil kõige õigem aeg siseneda kiiresti kasvavale Venemaa ettevõtte rahanduse turule.”

“Venemaa on maailmas suuruselt kümnes majandus ja oodatakse, et aastaks 2020 juba viies. Kindlasti tihenevad ärisidemed Venemaa ja Põhjamaade vahel lähiaastatel,” lisas Thunved.

Evli Grupil on Venemaal olulised ärihuvid. Evli lansseeris oma esimese Venemaa aktsiafondi 2004. aastal ja juhib praegu kolme avatud investeerimisfondi, mis katavad Venemaad ning SRÜ riike, ja kus kokku on 300 miljoni euro väärtuses varasid.

Evli Property Investments Ltd on tegutsenud Peterburis alates 2006. aastast. EPI Russia I kinnisvarafond tegutseb Peterburi kinnisvaraturul, kus sellel on praegu portfellis kolm suurt investeeringut kogumahuga 250 miljonit eurot.

Evli väärtpaberite analüüsi toode “Põhjamaade ettevõtete laienemine Venemaale ja Ida-Euroopasse” keskendub ettevõtetele,mis on juba sealsetel turgudel või plaanivad sinna laieneda. See toode põhineb Evli panga Venemaa ja Ida-Euroopa analüütikute uuringutel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing