Eesti parima arvutifirma juht osutus internetivargaks

Anne Oja 27. veebruar 2008, 00:00

Tartu maakohus mõistis 27aastase Vladimir Tšaštšini süüdi ebaseaduslikus andmete sisestamises internetikauplustega seotud kaardimaksesüsteemidesse, dokumentide võltsimises, võltsitud dokumentide kasutamises ning rahapesus.

Süüdistuse andmetel pettis Tšaštšin 2001. aastal Eesti Ühispangast välja 1,3 miljonit krooni. 2002. aasta algul püüdis ta sama skeemi kasutades saada Hansapangast 1,4 miljonit krooni, kuid jäi vahele.

Dokumentide võltsimise ja võltsitud dokumentide kasutamise süüdistuse võttis Tšaštšin omaks, ülejäänud süüdistusi aga mitte.

Kohus mõistis Tšaštšini kolmeks aastaks tingimisi vangi, šokivangistusena viivitamatule ärakandmisele 6 kuud ja 11 päeva. Tšaštšini arvelduskontol olnud raha, tema kaks sõiduautot ja arvuti konfiskeeriti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing