Muinsuskaitsealune maa mattub prügisse

Mariliis Pinn 28. veebruar 2008, 07:33

Loendamatud autokummid, sajad mustad
prügikotid ja vihmast vettivad voodid palistamas Tallinna külje all oleva
Jõelähtme valla suvilarajooni aukus külateid – selline pilt avaneb riigile
kuuluval muinsuskaitsealusel maal.

Samal ajal kui SA Eestimaa Looduse Fondi nõukogu esimees Rainer Nõlvak kogub algatuse «Teeme ära 2008» käigus vabatahtlikke, et kaardistada Eesti omaalgatuslikud prügilad ja 3. mail puhastada prügist kogu Eestimaa, viivad Maardu ja Tallinna inimesed, ehitusprahi järgi otsustades ka ettevõtjad, oma prügi lihtsalt Jõelähtme valda Ülgase külla viivale teele, kirjutas Postimees.ee.

Kui iga inimene peab kvartalis prügimäele 500 kilo jäätmete saatmise eest maksma veidi enam kui kümme krooni, siis peavad paljud lihtsamaks pakkida praht autosse ja poetada see lihtsalt riigile kuuluvale, nii muinsus- kui ka looduskaitse all olevale maale.

Jõelähtme vallavalitsuse liige, Kallavere küla (selle külje all ebaseaduslikud prügilad laiutavad) vanem Merike Metstak nentis, et sinna, kuhu prügi on juba maha poetatud, tuleb seda juurde. Vald ei saa ka midagi teha, selleks pole neil hea tahtmise korral rahagi, sest tegemist on riigi maaga.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2008, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing