Börsikommentaar: USA aktsiaturud siiski murdusid

Mariliis Pinn 29. veebruar 2008, 09:26

Pärast mitu päeva kestnud vastupunnimist ei
suutnud miski enam USA aktsiaturge üleval hoida ning finantssektor vedas
tugevasse langusesse kogu ülejäänud turu.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukus 0,89 protsenti 12582,18 punktini, peamiselt tehnoloogiasekstori hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks kahanes 0,94 protsendi võrra.

Investeerimispanga JP Morga Chase aktsia hind kukkus 4,4 protsenti 42,44 dollarini pärast seda, kui Goldman Sachsi ning Merryll Lynchi analüütikud alandasid panga kasumiväljavaateid. Tegemist oli suurima langejaga Dow Jonesi tööstuskeskmise koosseisu kuluvatest aktsiatest.

AIG aktsia hind kukkus nelja protsendi võrra spekulatsioonide tõttu, et maailma suurim kindlustuskompanii teatab pärast börsipäeva lõppu esimesest kvartalikahjumist viimase viie aasta jooksul. Spekulatsioonid pidasid paika ning ettevõtte teatas koguni ajaloo surimast kahjumist, milleks oli 5,29 miljardit dollarit ehk 2,08 dollarit aktsia kohta. Pärast börsipäeva lõppu toimunud järelkauplemisele lisandus aktsiale henna langusele veel 2,65 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. February 2008, 09:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing