Herkel: täna on Venemaal igav

Hille Tressum 02. märts 2008, 15:40

Riigikogu liikme Andres Herkeli sõnul on
täna Venemaal igav, kuna tulemus on juba ette teada. Siiski ootab mees
juba pikisilmi homme keskpäevaks valmivat, Euroopa Nõukogu Parlamentaarse
Assamblee delegatsioonijuhi, kokkuvõtvat sõnumit Venemaa
presidendivalimistest.

Riigikoguliige Andres Herkel kirjutab oma blogis, et ta oleks siiralt imestanud, kui ajakirjanikud ja vaatlejad, kes on Venemaale valimisi vaatlema sõitnud, teeksid seal täna tõsise uudisväärtusega avastusi.

Herkel on aga märkas huvitatum sellest, mis saab tuntud Kremli vastasest, endisest malemeistrist Garry Kasparovist, või millise avaldusega esineb Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENAP) delegatsioonijuht Andreas Gross.

"Gross on ainsa tõsise välisorganisatsioonina valimisi vaatleva ENPA delegatsiooni juht ja tema kokkuvõttev sõnum peaks tulema homme keskpäeval," kirjutas Herkel oma ajaveebis.

"Millal Garry Kasparov oma protestiaktsioone korraldab, pole täpselt teada. Mulle meeldis eriti ta avaldus, mis osutas vähimaidki protestiaktsioone kartva valitsuse nõrkusele: „Tugev võim ei karda poliitilisi diskussioone. Tugev võim ei karda mingit Kasparovit”. Tõepoolest, Putini „nõrk võim” Venemaal kardab „mingeid Kasparoveid” ja ka „mingeid Kasjanoveid” koguni nii kõvasti, et neil pole lastud valimistel kandidaadikski saada. Just endise malemaailmameistri ja endise peaministri kõrvaletõrjumine muudab need valimised lausjamaks. Isegi Valgevenes kandideeris Lukašenka vastu tõsine inimene – Milinkevitš," kommenteerib Herkel Venemaal toimuvaid valimisi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2008, 15:38
Otsi:

Ava täpsem otsing