Meikar: oleme Venemaa arvates Lääne käpiknukk

03. märts 2008, 14:20

Riigikogu liikme Silver Meikari sõnul ei
tasu loota, et me tänu uuele valitud presidendile hakkaksime Venemaaga nüüd
paremini läbi saama, sest suurnaabri jaoks oleme meie vaid Lääne käpiknukk.

"Venemaa valijad on andnud tugeva positiivse toetuse Putini poliitikale. Usun, et Medvedev jätkab sedasama joont, mis Putin. Usun, et ka välispoliitiline joon ei muutu. Seda, et me hakkaksime Venemaaga väga hästi läbi saama - ma ei usu. Venemaa ei suuda mõista, et oleme iseseisev riik. Venemaa jaoks on iseseisvad ainult suured riigid, meie oleme Venemaa arvates Lääne käpiknukk," vastas Meikar tänasele päevaküsimusele, mida ootate president Dmitri Medvedevilt.

"Venemaa orwellik välispoliitika lähtub põhimõttest, et suured riigid on iseseisvamad kui teised. Väikesed riigid on pisikesteks etturiteks maailmapoliitika malelaual, mida parema positsiooni nimel kergelt loovutada võib. Selle asemel, et meiega otse suhelda, eelistab Venemaa meie tulevikku Berliinis, Washingtonis või Brüsselis otsustada,” märkis Meikar.

"Venemaa valijad on andnud tugeva positiivse toetuse Putini poliitikale. Usun, et Medvedjev jätkab sedasama joont, mis Putin. Usun, et ka välispoliitiline joon ei muutu," lisas riigikogu liige.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2008, 16:33
Otsi:

Ava täpsem otsing