Razumovski eitas altkäemaksu võtmist

05. märts 2008, 17:11

Endine veterinaar- ja toiduameti
peadirektori asetäitja Vladimir Razumovski ei tunnistanud end Harju Maakohtus
täna alanud protsessil süüdi.

Harju Maakohtus astusid täna kohtu ette altkäemaksu võtmises süüdistatav endine veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori asetäitja Vladimir Razumovski, samuti altkäemaksu andnud ja vahendanud üheksa eraisikut ning altkäemaksu andnud viis äriühingut, teatas kohus.

Süüdi tunnistas end osaliselt vaid Viktor Rasskazov, keda riigiprokuratuur süüdistab altkäemaksu vahendamises. Ülejäänud süüdistatavad, kaasa arvatud Vladimir Razumovski end täna kohtus süüdi ei tunnistanud.

Kohus jätkab asja arutamist 26. ja 27. märtsil.

Riigiprokurör Triin Bergmann süüdistab endist VTA peadirektori asetäitjat selles, et Vladimir Razumovski nõudis oma venna ja ühe ekspediteerimisteenust pakkuva firma töötaja kaudu külmutatud kala Venemaale ja Ukrainasse eksportivatelt firmadelt korduvalt altkäemaksu termosvagunite kasutamise eest. Külmutatud kala vedamine termosvagunitega oli vastuolus õigusaktidega.

Võimaluse eest transportida kaupasid külmvagunite asemel termosvagunites nõudis süüdistatav altkäemaksu summas 100 USD Venemaale ja 200 USD Ukrainasse minevate vagunite eest.

Eeluurimisinfo kohaselt sai Razumovski 2004. aasta oktoobrist kuni 2005. aasta märtsini altkäemaksuna 23 330 USA dollarit. Selle raha eest võimaldati külmutatud kala vedu Venemaale ja Ukrainasse 146 termosvaguniga.

Lisaks Razumovskile astusid antud protsessis kohtu ette Andrei Razumovski, Viktor Rasskazov, Eduard Baranin, Vladimir Baranin, Sergei Zelentsov, Andrei Sokolov, Rainer Paks, Vladimir Pastušenko ja Dmitri Matvejev, samuti viis äriühingut.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2008, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing