Börsikommentaar: islandlastele Olympic meeldib

06. märts 2008, 14:49

Islandi investeerimispank MPB ostis täna
ühtekokku 128 500 Olympicu väärtpaberit, mille tulemusena kerkis kasiinoketi
aktsiatega tehtud tehingute kogukäive tavapärasest oluliselt suuremaks 9,2
miljoni kroonile.

Tallinna börsi indeks lõpetas päeva 0,48%-lises plussis. Ka kasiinoettevõtte aktsia hind näitas päeva parimat hüpet, tõustes 2,79%. Kiiresti laienev Olympic on viimastel kvartalitel pidanud oma haarde suurendamise tõttu kasumlikkuses järele andma. Ent optimistlikuks teeb ettevõtte juhatuse liikme Andri Avila ütlus, et käesoleval aastal loodetakse marginaale isegi veidi parandada. See tähendab, et lähiminevikus avatud kasiinod peaksid efektiivsemalt tööle hakkama ja soetatud ettevõtete integreerimisprotsess tulemusi näitama.

Samas plaanitakse jätkata ka laienemist. Neljanda kvartali tulemused näitasid kindlalt, et käibe kasvatamisega saab Olympic eeskujulikult hakkama - kui nüüd aasta teisel poolel ka kasumlikkus vaikselt üles hakkab liikuma, siis saame näha meeldivamaid kasuminumbreid. Olympicu üheks suurimaks trumbiks on tugev ja kindla visiooniga juhtkond, kes mõne aasta perspektiivis oma tegevusega arvatavasti aktsionäridele head tulu toovad. Toodud põhjustel olen isegi Olympicu aktsiaid soetanud ja plaanin soodsa ostukoha korral positsiooni täiendadagi.

Olympicu kõrval näitasid veidi üle ühe protsendilist tõusu Arco Vara ja Saku Õlletehase aktsiate hinnad. Miinuspoolel olid sunnitud lõpetama kahe ettevõtte - jaekaupmeeste Baltika ja Tallinna Kaubamaja - aktsiad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2008, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing