Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sääsed turismile pidurit tõmbamas

07. märts 2008, 07:39

Berliini turismimessil tutvustatud uuringu
järgi ootavad sakslased aktiivseid tegutsemisvõimalusi Eesti looduses, kuid
Eesti reisikorraldaja sõnul võivad sääsed meie loodusturismi arengut märgatavalt
pidurdada.

Eesti ei kuulu kindlasti Saksa loodusturisti jaoks külastatavate riikide esikümnesse - seda juhivad Hispaania, Itaalia ja Austria. Teine probleem on see, et Saksa loodusturist eelistab üldiselt puhata kodumaal ja vajab välismaale sõiduks tugevaid argumente.

Samas on aga sakslane innukas matkaja - nii jalgsi kui rattaga-, teadmis- ja kultuurihuviline, ja siin on Eesti võimalus, kinnitasid kolmapäeval alanud messil oma uuringu tulemusi esitlenud Eberswalde tehnikakõrgkooli ja turismikonsultatsioonifirma AeraNova Consult esindajad Hartmut Rein ja Christine Garbe.

Uuringu sakslastelt tellinud Eesti turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ütles enesekriitiliselt juurde, et turistile aktiivse tegevuse leidmisega on Eestis probleeme. Saksa turist tegeleks Eestis meelsasti ka näiteks kalastusega, aga sellise teenuse ametlikke pakkujaid on praegu vaid üks.

Loodusturism on tore küll, aga uurijad unustasid ühe olulise faktori. Esimene asi, mida paljud sakslased tema sõnul küsivad, on sääsed. Et kui palju neid on ja et kas neid on ka selles piirkonnas, kuhu minna tahetakse. Sääseprobleemi uurijad ei käsitlenud. Aga kardetavasti on just see üks faktor, miks lastega pered eelistavad sõita Eesti asemel kas Hispaaniasse või Itaaliasse.

"Kui eestlane on sääsehammustuse suhtes peaaegu et immuunne, siis sakslasel võib üles paistetada pool kaela," räägib kord sääsehammustusega Saksa turisti haiglasse viinud reisikorraldaja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 09:21
Otsi:

Ava täpsem otsing