Laar saab Turgot Instituudi auhinna

09. märts 2008, 12:51

Prantsuskeelse maailma mõjukamaid
liberaalseid mõttekodasid Turgot Instituut Pariis omistas Mart Laarile Turgot
Vabaduse auhinna, mis antakse talle kätte 9. aprillil Pariisis toimuval
pidulikult õhtusöögil.

Laarile antakse autasu Eestis teostatud radikaalsete ja edukate majandusreformide eest, mida on eeskujuna kasutatud ka teistes üleminekuriikides, aga ka tegevuse eest Gruusia majandusuuenduse nõustajana.

"Mul on tõesti olnud võimalik Eesti kogemusi maailma erinevates riikides tutvustada. Gruusia majanduse kiire areng viimastel aastatel tõendab, et avatus ning otsustavad uuendused toovad edu ka Eestist nii geograafiliselt kui kultuuriliselt kaugel olevates riikides," lausus Laar.

Turgot Instituudilt saavad tänavu auhinna ka Prantsusmaa endine välisminister Edoard Balladour, majandusteadlane Hernando de Soto ning kirjanik Mario Vargas Llasa.

Anne Robert Jacques Turgot (1727 – 1781) oli aastail 1774–1776 Prantsusmaa rahandusjuht, tema eesmärk oli üleminek reguleeritud majanduselt vabaturumajandusele. Oma ametiaja jooksul suutis ta likvideerida Prantsusmaal tsunftid ja kaotada viljakaubanduse sisetollid.ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2008, 12:51
Otsi:

Ava täpsem otsing