Liive palkab Eesti Energiasse tuumajaamade projektijuhi

Katre Pilvinski 12. märts 2008, 00:00

"See on avalik teave, et tunneme tõsist huvi tuumajaama vastu. Tuumajaama projektijuht on vajalik, kuna vajame kedagi, kes on pädev tuumaenergia valdkonnas ja keskendub sellele teemale ning oskaks ka teemast rääkida," kommenteeris Eesti Energia juht Sandor Liive väljakuulutatud tuumajaama projektijuhi ametikoha konkurssi.

Samuti põhjendas Liive tuumajaama projektijuhi vajalikkust seoses Leedu ja Soome tuumajaamaprojektidega. "Uurime seal projektide ehitust," rääkis ta. "Arendusprojekt on väga pikk teema. Kummaski riigis, ei Soomes ega Leedus pole kopp veel maas. Arendusega läheb 10 aastat, kuid ehitamise suhtes pole veel otsustki tehtud," lisas ta.

"Ka Eesti teema on aktuaalne, kuid asjad ei ole siin paigas," ütles Liive.

Personalifirma CVO Technology Recruitment ärisuuna juht Oliver Raal ütles, et Eesti Energia võib tuumajaama projektijuhi kohale leida ka eestlase.

"Nii mõnigi eesti mees võib olla kvalifitseeritud tuumajaama projektijuhti ametikohale," tõdes ta. "Kuid sobiv inimene peab olema välismaal töötanud. Selle eriala puhul ei saa üle ega ümber väliskogemusest."

Raal leidis, et inimesed, kes on nõukogude ajal tegelenud tuumaenergia teemaga, ei kvalifitseeru sellele ametikohale. "Välismaale läinud noorte tagasimeelitamine on aga raske," lisast ta. "See pole ainult palgas kinni, oluline on missioonitunne," märkis Raal.

"Kui eestlast tuumajaama projektijuhi ametikohale ei leia, siis ELis leiaks pädevaid inimesi näiteks Poolast, Tšehhist, kus on valdkonna kogemus olemas," ütles ta.

Liive kommenteeris erakonna Eestimaa Rohelised kampaaniat Eestisse tuumajaama rajamise vastu, mis on kogunud juba üle 3000 allkirja, et Eesti on demokraatlik riik ning avalik diskussioon, kas meie energiaportfelli peaks kuuluma tuumaenergia, on selle osa, sh allkirjade andmine.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:24
Otsi:

Ava täpsem otsing