Ordi juht: 4000 arvuti tellimine ei tooks meile hüppelist käibe kasvu

13. märts 2008, 14:56

Arvutitootja Ordi juhi Sulev Sisaski sõnul
on nende ettevõte sülearvutite riigihankest huvitatud, kuid hüppelist käibe
kasvu 4000 arvuti tellimine neilt kaasa ei tooks.

“Ikka jah oleme hankest huvitatud. Kõik oleneb hanke tingimustest, kui pika perioodi jooksul, tarnetahtäeg ja muu vajalik info,” märkis Ordi juht Sulev Sisask.

Kas 4000 arvuti tellimine Ordilt tähendaks ettevõttele arvestatavat käibe kasvu? ”Mis ta nüüd nii väga hüppeline oleks. Tehing oleks iseenesest oluline, kuid ma ei näe, et see tõstaks hüppeliselt käivet. Eelmisel aastal me müüsime oma sülearvuteid 10 000, see oleks siis 40% meie kogusest. Hetke aastaplaan on müüa 13 000-14 000, isegi 15 000 sülearvutit. Tavamüüki arvestades hüpet poleks. Kui lisada juurde ka lauaarvutid teeb see 10% kogu meie müügist,” märkis Sisask.

Seda, kui palju 4000 sülearvutit maksma võiks minna, Sisask kommenteerida ei osanud. “Ei oska hinda kommenteerida, sest kõik oleneb hanke tingimustest. Natuke olen kuulnud, et see on õpetajatele suunatud hange, kuid küsimus on korralduses, sellest me pole veel teadlikud. Kõik õpetajad ei taha ilmselt ka ühesugust arvutit, nagu kõik inimesed ei sõida ju ka ühtede autodega,” lisas Sisask.

Tema sõnul võiksid sellest hankest olla huvitatud just rahvusvahelised brändid nagu Dell, HP, Siemens ja Acer, mis on Eestis ka populaarsed.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2008, 14:56
Otsi:

Ava täpsem otsing