Kolmapäev 26. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Neste tõstis diisli hinna üle 18 krooni

14. märts 2008, 14:01

Neste tõstis diislikütuse hinda 17,3
kroonilt 18,1 kroonini.

Ettevõtte juht Indrek Kaju põhjendas hinnatõusu toornafta kallinemisega maailmaturul.

Statoil tõstis samuti diisli hinna 18,1 koornini. Ettevõtte juht Helle Kirs-Toigeri sõnul tulenes hinnamuudatus mootorikütuste sisseostuhindade kallinemisest. Hinnamudatusega kallinesid mootoribensiinid 20 senti/liitrilt ning diislikütus 75 senti/liitrilt.

Mootorikütuste jaehind Eesti turul sõltub Kirs-Toigeri sõnul neljast peamisest mõjurist: toodete sisseostu hind; riigi maksumäär toodetele; USA dollari valuutakurss ning konkurents kohalikul turul.

"Mootorikütuste ostmine on import teistest riikidest ning kauplemine rahvusvahelisel turul toimub USA dollari alusel, mistõttu USD kursi odavnemine või kallinemine Eesti krooni suhtes avaldab mõju mootoribensiini ja diislikütuse jaehinnale," ütles ta.

Tulenevalt mootorikütuste sisseostuhindade kiirest kallinemisest nii 2007 kui 2008 aastal on madal dollari kurss mõjutanud toodete jaehinda Eestis positiivselt. Eile maksis tonn diislikütust (10 ppm) 1071 USD. "Erinevate kurssidega korrutades mõistate hinnaerinevust ning valuutakursi mõju toote lõpphinnale," ütles Kirs-Toiger.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2008, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing