Pangad on maha kandnud varasid 181 miljardi dollari väärtuses

14. märts 2008, 10:55

Pangad on alates 2007. aasta jaanuarist
maha kandnud varasid kokku 181 miljardi dollari (1,8 triljoni krooni) väärtuses,
selgub värskes Financial Timesis ilmunud graafikust.

Üle 20 miljardi dollari on varasid maha kandnud või halbade laenude katteks reservi arvanud Merryll Lynch ja Citigroup. Üle kümne miljardi dollari on pidanud maha kandma Euroopa suurpangad UBS ning HSBC.

Reitinguagentuur Standard Poor’s teatas eile, et halbade kinnisvaralaenudega seotud varade mahakandmise maht ulatub 285 miljardi dollarini, mis on suurem kui eelnevalt prognoositud 265 miljardit dollarit. Samas lisas agentuur, et suurte pankade mahakandmise perioodi lõpp pole enam kaugel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2008, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing