Inspektsioon: vara hinnata, kas Merko Ehituse jagunemine sisaldab aktsionäride õiguste rikkumist

17. märts 2008, 14:13

Finantsinspektsiooni juhatuse liikme Kilvar
Kessleri sõnul on praegu vara hinnata, kas Merko Ehituse jagunemine
tähendab või sisaldab aktsionäride õiguste rikkumist, kuna täpset jagunemise
kava ei ole avaldatud.

Kessler selgitas olukorda pikemalt. "Kui rakendatakse juriidilises mõttes emitendi jagunemine, siis selleks tuleb sõlmida jagunemise leping, mida kontrollib audiitor. Lisaks tuleb avaldada jagunemisaruanne ja vastu võtta jagunemise otsus," märkis ta.

"Kohus võib osaniku, aktsionäri, juhatuse või nõukogu liikme nõudel seaduse, ühingulepingu või põhikirjaga vastuolus oleva jagunemisotsuse kehtetuks tunnistada, kui nõue on esitatud ühe kuu jooksul otsuse tegemisest," kõneles Kessler.

Samuti mainis Kessler, et Merko Ehituse nõukogus peavad reeglite kohaselt olema mõned suuraktsionäri(de)st sõltumatud liikmed. "Kui aktsiate asendussuhe määrati liiga madalaks, võib osanik või aktsionär nõuda omandavalt ühingult tagasimakset ja rakendada muid võimalikke õiguskaitsevahendeid," kinnitas ta.

Kes jäävad eraldatava ettevõtte omanikeks, sõltub täpsest jagunemise struktuurist, mida veel avaldatud ei ole, lisas Kessler.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2008, 14:32
Otsi:

Ava täpsem otsing