Budismi Instituut: Tiibetisse plaanitakse tuua miljon hiinlast

Mariliis Pinn 18. märts 2008, 18:43

Budismi Instituudi avalduse kohaselt
plaanitakse peale olümpiamänge tiibeti aladele asustada miljon hiinlast ja
rahutused seal on juba viimane appi karje.

“On kindlaid andmeid, et pärast Pekingi olümpiamänge tuuakse Tiibetisse uusasukateks umbes miljon hiinlast”, ütles dalai-laama hiljutisel kohtumisel Budismi Instituudi ekspeditsiooniga Indias. Miljoni hiinlase toomine Tiibetisse ”lahendaks” muidugi lõplikult “Tiibeti probleemi”.

Seega pole praegu käimasolevad sündmused Lhasas ja mujal mitte pelgalt rahvarahutused, vaid appikarje maailma avalikkusele, teatasid Budismi Instituudi president Linnart Mäll ja direktor Sven Grünberg oma avalduses seoses Hiina RV okupatsioonivõimude tegevusega Tiibetis. Kavandatavad Pekingi olümpiamängud tõotavad aga tulla analoogsed 1936 a Berliini olümpiale, kus klantsitud välispildi taga aetakse genotsiidi poliitikat.

Vastakem siis appi karjele adekvaatselt ja mõistkem hukka Hiina RV tegevus Tiibet rahva vastu. Ja kui Eesti sportlased lähevadki genotsiidiolümpiale, siis oleks loomulik, et nad seal oleksid solidaarsed tiibetlastega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2008, 18:42
Otsi:

Ava täpsem otsing