Danil: Merko väikeaktsionärid jääksid eraldatava ettevõtte aktsionärideks

18. märts 2008, 12:38

Hansabank Marketsi analüütik Sander Danil
märkis eraldatava ettevõtte võimalike omanike kohta, et tema arusaamist mööda ei
saa eraldada osa ettevõttest ainult teatud aktsionäridele.

"Minu arvates jääksid väikeaktsionärid ka eraldatava osa aktsionärideks. Teine variant võiks olla mingi osa müük ettevõttest kas mõnele olemasolevale aktsionärile või kolmandale osapoolele," rääkis Danil.

Tema hinnangul oleks olnud parim, kui Merko juhtkond oleks juba enne jagunemise plaaniga välja tulemist juristidega kõik läbi mõelnud ning paika pannud. "Samas saan ka aru Annuse põhjendusest, et väikeses Eestis on väga suur risk, et midagi välja imbub enne teadet, ning sellega oleks võib-olla tekitatud täiendav kahju firma mainele," nentis Danil.

Danil arvas, et see samm ei mõjuta Merko aktsiat esialgu eriti mitte kuidagi. "Kõik need kahtlustused ja nendest tulenevad võimalikud ärilised probleemid olid teada juba varem. Pigem võiks jagunemise korral pikaajaliselt olla mõju positiivne, kuna loodetavasti aitab see taastada ehitusteenusega tegeleva osa mainet tellijate silmis. Ehitusteenus aga annab siiski 80% käibest," selgitas Danil.

Küsimusele, kas on õige, et investorid on ära hirmutatud ja seepärast aktsia hind on langenud, vastas Danil, et siinkohal saab ajakirjandus endale õlale patsutada, kuna suutis suurfirmale ära teha, ilma et sellele firmale isegi süüdistust oleks esitatud. "Investorid on tihtipeale emotsionaalsed ja kerge on ju järeldada, et kus suitsu, seal tuld. Lisades siia ehitus- ja kinnisvaraturu üldise nõrkuse, ongi tulemus käes," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2008, 12:38
Otsi:

Ava täpsem otsing