Jaanuaris oli majutusettevõtetes turiste 2% enam kui mullu

18. märts 2008, 10:18

Jaanuaris peatus majutusettevõtetes 119 000
turisti, mis on 2% enam kui eelmise aasta samal ajal. Siiski oli
majutusettevõtete külastatavus väike, täidetud oli vähem kui kolmandik tubadest.

Aasta algusele iseloomulikult olid majutusettevõtetes ülekaalus Eesti turistid (52% turistidest), teatas statistikaamet. Eesti elanike arv suurenes majutusasutustes eelmise aasta jaanuariga võrreldes 5%, väliskülastajate arv vähenes 1%. Jaanuaris saabus majutusettevõtetes peatunud välisturistidest 45% Soomest, 17% Venemaalt ja 7% Lätist. Oluliselt enam kui aasta tagasi jaanuaris peatus majutusettevõtetes Läti turiste. Mulluse jaanuariga võrreldes ei muutunud märgatavalt Eesti peamise partnerriigi Soome ning Venemaa turistide arv.

Jaanuaris maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 448 krooni, mis on 6 krooni kallim kui eelmise aasta samal ajal. Suurtes, 100 ja enama toaga majutusettevõtetes oli ööpäeva keskmine maksumus 497 krooni. Väikestes, kuni 9 toaga majutusettevõtetes oli ööbimine ligi poole odavam — 257 krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 09:21
Otsi:

Ava täpsem otsing