Skandaaliga abilinnapea kohalt lahkunud Tsahknast sai sotsiaalministri nõunik

Mariliis Pinn 18. märts 2008, 13:26

Tallinna diagnostikakeskuse müügiafääri
tõttu abilinnapea kohalt tagasi astunud ja tipp-poliitikast taandunud Anders
Tsahkna asub tööle sotsiaalminister Maret Maripuu nõunikuna.

Maripuu ei näe põhjust, miks ei või Tallinna diagnostikakeskuse müügiafääri tõttu Tallinna abilinnapea kohalt tagasi astunud erakonnakaaslane Anders Tsahkna spetsialistina abistada ministeeriumit enne WHO suurkonverentsi meditsiiniküsimustes. «Anders Tsahknat ei ole milleski süüdistatud ja ma ei näe põhjust, miks ei peaks kasutama tema kui spetsialisti teadmisi, need olid poliitilised süüdistused, mis ei leidnud keskkriminaalpolitsei uurimises kinnitust, vastupidi, keskkriminaalpolitsei leidis, et kõik toimingud olid tehtud korrektselt ja õigesti,» kommenteeris Maripuu.

Tsahkna tõusis avalikkuse tähelepanu keskpunkti 2004. aastal, kui Tallinna linn otsustas müüa enamosaluse diagnostikakeskusest erafirmale Diagnostic Family, otsuse kiitis heaks tollane abilinnapea Anders Tsahkna.

Tsahkna lahkus abilinnapea kohalt 2004. aasta sügisel, nentides, et isiklikuks muutunud rünnakute tõttu ei olnud töötamine enam võimalik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2008, 13:26
Otsi:

Ava täpsem otsing