Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Venemaa käitumine vähendas Tallinna sadama tulu mullu 15%

18. märts 2008, 13:13

Kui mitte arvestada 2006. aasta
erakorralist kasumit varade müügist, siis vähenes Tallinna sadama kogutulu
põhitegevusest 2007. aastal võrreldes 2006. aastaga umbes 15%.

Statistikaameti andmetel on kaubaveod Eesti sadamates langenud 2002. aasta tasemele. Tallinna Sadama pressiesindaja Sven Ratassepp ütles aripaev.ee-le, et 15protsendiline vähenemine on kujunenud olukorras on siiski suhteliselt hea tulemus. "Seetõttu ei ole praegu ka olulist survet meie senistele investeeringutele," märkis ta.

Tallinna Sadama vahearuande järgi kujunes 2007. aasta majandustegevuse tulemus ootamatu muutuse oludes. Aasta esimesel poolel kasvutempos liikunud kaubamaht pöördus aasta keskel järsule langusele, mis aasta kokkuvõttes viis kaubamahu vähenemisele 13% võrra. ASi Tallinna Sadam läbiva kauba peamisest lähteriigist Venemaalt lähtuva vedellasti- ja kivisöevoo suunasid kaubaomanikud ümber Venemaa enda või teistesse piirkonna sadamatesse. Ka sadamat läbinud reisijate arv vähenes veidi. Kaubamahu vähenemise erakorralisest iseloomust tingituna jäi see oodatule alla ning samuti vähenes turuosa Läänemere idakalda suuremate sadamate hulgas. Kaubamahu vähenemine tõi kaasa ka ASi Tallinna Sadam tegevustulude ja tegevuse efektiivsuse languse.

Sel aastal Tallinna Sadam olulist muutust kaubamahtude osas ei näe, pigem olukord stabiliseerub.

Samas reisijate osas on aasta algus olnud aga positiivne. 2008. aasta jaanuar ja veebruar olid Tallinna Sadama ajaloo kõige paremad kuud reisijate arvu mõistes. "Ootame tänavu peaaegu 100 000 kruiisireisijat rohkem kui möödunud aastal. Loodame selle trendi jätkumist ka edaspidi," ütles Ratassepp.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 13:23
Otsi:

Ava täpsem otsing