Dell ostab Hiinast 52 miljardi dollari eest komponente

20. märts 2008, 16:30

Maailma suuruselt teine arvutitootja Dell
kavatseb osta arvutiosi sel aastal 23 miljardi ning järgmisel aastal 29 miljardi
dollari eest, kirjutab Reuters.

“Hiina on Delli jaoks globaalse tarneahela kõige kriitilisem osa,” kinnitas ettevõtte asutaja ja tegevjuht Michael Dell pressiteates. Aastatel 2007 kuni 2009 ostab Dell Hiinast kokku arvutitega seaotud tooteid 70 miljardi dollari eest.

Ka arvutite müügipoolelt on Dellil suured plaanid. Ettevõte kavatseb hõlvata kolmanda koha Hiina arvutiturul. Eelmise aasta 31. detsembri seisuga on Dell 7,9protsendilise turuosaga neljandal kohal. Suurim turusa on 28,8 protsendiga Lenovol. Järgnevad Hewlett-Packard ja Founder Technology Group, kirjutab Bloomberg.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 10:11
Otsi:

Ava täpsem otsing