Kohtutäitur: vara on müüdud ka 70% odavamalt

20. märts 2008, 12:37

Rakvere kohtutäitur Kairi Laiõun ütles, et
paljud kinnisvara enampakkumised nurjuvad sest, et vara on arestitud 9 kuud
tagasi ning hinnad on sellest ajast peale kõvasti langenud.

Laiõuna sõnul tuleb ette väga palju kordusenampakkumisi, kuna esimesel korral tuleb vara panna müüki arestimise hinnaga. Alghinnaga pahatihti müüa ei õnnestu, seetõttu tuleb hinda mitmeid kordi alla lasta. Seaduse järgi võib hinda langetada kuni 70 protsenti ning Laiõuna praktikas on seda ka juhtunud. "Varem läks kõik müüki, nüüd on ostjaid hoopis vähem," märkis ta.

Peamine sihtgrupp, kelle vara kohtutäiturite kätte satub on Laiõuna sõnul need, kes on laenu võtnud kõrge intressiga krediidiasutustest. "Eluasemelanuga kimpu jäänuid väga palju veel ei ole..." möönis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2008, 09:00
Otsi:

Ava täpsem otsing