Davõdov pääses kõmuprotsessist kuriteo aegumisega

Anne Oja 24. märts 2008, 00:00

Davõdov aripaev.ee-le värske kohtumääruse kohta kommentaari ei andnud, kuid määruses on kirjas, et kriminaalasja lõpetamist aegumise tõttu taotlesid nii kaitsja kui ka prokurör.

Kohus lõpetaski menetluse, kuna puuduliku maksudeklaratsiooni esitamisest möödus 26. veebruaril kümme aastat. 57 vahi all viibitud päeva eest saab Davõdov 24 339 krooni hüvitist. Ühtlasi kompenseeritakse talle ligi 5000 krooni kütusekulu, kuna viimased paar aastat toimusid kohtuistungid Pärnus.

Kohtunik Igor Pütsep vabastas seejuures aresti alt OÜ-le Kakumäe Võrgud kuuluva BMW, Hansapanga arvelduskonto 1,5 miljoni krooniga ja Kakumäe Võrgud osa väärtusega 600 000 krooni ning käskis tagastada konfiskeeritud sularaha ligikaudu 40 000 krooni väärtuses.

Kui Tallinna abilinnapeal Vladimir Panovi ja endisel kaitsepolitseinikul Priit Tikerpel aastate eest telekaamerate ees ning fotoaparaatide sähvides käed raudu pandi, oli OÜ Kakumäe Võrgud omanikeringi kuulunud Andres Davõdovi süüdistuste nimekiri pikk. Loetellu kuulusid ka altkäemaksu andmine ja võtmine ning ulatuslik rahapesu.

Prokurör Piret Paukðtys lubas nii Panovi, Tikerpe kui ka Davõdovi vangi panna. Kui nii oleks läinud, oleks tulnud Davõdovil istuda kõige rohkem, kuus aastat.

Samas vapustas Panovi-Tikerpe-Davõdovi protsessi eelmine kohtunik Ardi Ðuvalov avalikkust sellega, et küsis õigeksmõistva kohtuotsuse eest ligi 5 miljonit krooni altkäemaksu. Kaitsepolitsei nabis apla kohtuniku koos altkäemaksu vahendanud endise kursusekaaslasega kinni ning toimikud saadeti Harju maakohtust Pärnusse.

Mullu sügisel vabastas Pärnu maakohus Davõdovi Eesti Maapanga riisumise süüdistusest tõendite puudulikkuse tõttu. Prokuratuuril nappis tõendeid ka selles, et Davõdovit ning Tikerped suuremahulises rahapesus süüdistada.

Esialgu 8 miljoni kroonini ulatunud maksuvõlg vähenes kohtupidamise käigus algul 4,6 ja seejärel 3 miljonile kroonile. Jaanuaris ütles Davõdov aripaev.ee-le, et kui tema ja prokuröri kokkulepe jõusse jääb, maksab ta 3 miljonit krooni makse viivitamatult ära. Kokkuleppe sisu ta ei täpsustanud.

Kohtunik lõpetas seejärel uurimise relvaseaduse rikkumises ning peksmises.

Panov ja Tikerpe said pistise võtmise ja andmise süüst puhtaks tänavu jaanuaris. Seevastu kursusekaaslasest semu vahendusel altkäemaksu välja pressinud Ardi Ðuvalovi mõistis kohus mõned päevad hiljem kolmeks ja pooleks aastaks vangi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing