FIE esitab deklaratsiooni ka tulu puudumisel

ÄP 24. märts 2008, 00:00

Tuludeklaratsiooni peavad esitama kõik füüsilisest isikust ettevõtjad (FIEd), ka siis, kui tulu puudub. Eelmise kolmapäeva seisuga oli tulu deklareerinud 21 275 FIEt, amet ootab 71 612 FIE deklaratsiooni. Tuludeklaratsiooni 2007. aasta eest saab esitada veel nädala, kuni 31. märtsini.

Füüsilisest isikust ettevõtjad esitavad tuludeklaratsiooni põhivormi A ja vormi E kõikidel juhtudel, olenemata sellest, kas või kui palju ettevõtlusest tulu saadi. Juhul kui ettevõtlustulu ei saadud, tuleks esitada E-vorm nullidega. Deklaratsiooni esitamise kohustus on ka siis, kui ettevõtlus aasta sees katkestati või lõpetati.

Kui FIE tähtajaks deklaratsiooni ei esita, on maksuhalduril õigus esitamist nõuda ning nõude rikkujaid trahvida.

Ettevõtlustulu deklaratsiooni vormi E peavad esitama ka isikud, kes ei ole füüsilisest isikust ettevõtjana maksu- ja tolliameti piirkondlikus maksu- ja tollikeskuses registreeritud või kantud äriregistrisse, kuid on saanud maksustamisperioodil ettevõtlustulu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing