Börsikommentaar: Ekspress Grupi esimene börsiaasta jääb Tallinki omale alla

26. märts 2008, 15:56

Hans H. Luik lubas aasta tagasi Ekspress
Grupi avaliku aktsiaemissiooni käigus, et meediagrupi aktsiast ei saa Tallinki
tüüpi aktsiat, mis on tuhandetele väikeinvestoritele pettumust valmistanud. Täna
võib öelda, et esimene börsiaasta on Ekspress Grupi investoritele olnud isegi
kehvem.

Järgmisel nädalal terve aasta börsil olnud Ekspress Grupi aktsia hind on võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga, mis oli 92,3 krooni, kukkunud enam kui kolmandiku võrra ehk täpsemalt 37 protsenti. 2005. aasta detsembris börsile läinud Tallinki aktsia hind oli aasta hiljem viiendiku võrra odavam. Ainuüksi sel aastal on Ekspress Grupi aktsia on odavnenud enam kui viiendiku võrra võrrelduna Tallinna börsiindeksi 14-protsendilise langusega samal perioodil.

Mõned päevad tagasi uudisteagentuurile Bloomberg intervjuu andnud Ekspress Grupi tegevjuht Priit Leito oli pessimistlik ka selle aasta esimeses kvartali suhtes nimetades reklaamimüüki Eesti trükimeedias „nõrgaks”. Leito ootab pööret paremusele teises kvartalis, aga reklaamimüügi kasv jääb tema hinnangul alla kaheksa protsendi. Emori ennustuse kohaselt kasvab reklaamiturg Eesti trükimeedias kaheksa kuni kümme protsenti, mis tähendab Ekspress Grupi müük jääb sel aastal turu keskmisele alla.

Tunduvalt optimistlikum on Leito Läti ning eriti Leedu turu suhtes, kus ta ootab vähemalt 20-protsendilist kasvu.

Väga optimistlik on aga Ekspress Grupi aktsia suhtes Hansabank Markets, kes soovitab ettevõtte aktsiat osta ning tõstis 14. märtsil hinnasihi seitsmele eurole (109,53 kroonile). Täna kerkis Ekspressi aktsia hind 0,27 protsenti 58,05 kroonile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing