Kosmose vandenõud 2: Nihkuvad poolused

26. märts 2008, 17:03

Loe ka sarja avalugu: Kosmose vandenõud 1: Surnud
kosmonaut

Arvatakse, et maakera põhja- ja lõunapoolus pole alati olnud seal, kus nad on praegu. Seega pidi ka maakera pöörlemistelg olema teine.

Samas on terve rida neid, kes on arvamusel, et maakera on alati pöörelnud umbes sel teljel, mis lähtub poolustest. Kuivõrd aga maakoor nihkub, siis on pooluste asukoht muutunud. Kliimamuutused, maavärinad ja vulkaanipursked on maakoore liikumise otsene tagajärg. Niisiis on välja käidud teooria, et peagi seisab ees järsk pooluste asukoha muutus, mille tulemusena terved kontinendid vajuvad vee alla ning merest kerkivad välja uued.

Väide kuulub vandenõuteooriate valdkonda, sest selle kohaselt teavad nii suurriikide valitsused kui tippteadlased eelseisvast katastroofist, kuid keelduvad infot avalikkusega jagamast, et paanikat vältida. Skeptikud lükkavad aga kogu teooria ümber, öeldes, et sellel puudub igasugune teaduslik aluspõhi.

Tõsi on see, et maakera poolused ja magnetpoolused ei asetse samas kohas, viimased on kindlasti liikumises. Kui matkaja üritaks kümne aasta jooksul kompassi abil kaks korda jõuda põhjapoolse magnetpooluseni, jõuaks ta mõlemal korral erinevasse paika.

Loe vandenõusarja järgmisi osi: Maailmalõpp aastal 2012, Illuminati ja Majestic-12, Roswell / Mehed mustas ja Planeet X.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 09:27
Otsi:

Ava täpsem otsing