Kõo vallavanem soovitab valitsusel õlle hinda tõsta

Mariliis Pinn 27. märts 2008, 08:15

Kõo vallavanem tegi teisipäeval
siseministrile ettepaneku, et valitsus võiks tõsta kange õlle aktsiisi, hoidmaks
mehi alkoholist eemal, kirjutas Sakala.

«Säästu Kange maksab alla kolmekümne krooni,» rääkis Kõo vallavanem Tarmo Riisk. «Paljud mehed on seetõttu tööturult välja kukkunud, sest ei pääse poe juurest minema.»

Riisk avaldas imestust, miks küsitakse piiritusega kangemaks tehtud õlle eest nii väikest aktsiisi. «See on ju solk, aga annab joojale tunde, et ta tarvitab ikkagi korralikku kraami,» kõneles vallavanem.

Siseminister Jüri Pihl leidis, et aktsiisimäärade ülevaatamine on võimalik. «See on valitsuse aktsiisipoliitika küsimus ja peamiselt tuleb arutada, kas aktsiisi muutmine aitab Eesti alkoholipoliitikat paremaks muuta,» sõnas ta.

Samas tunnistas minister, et ehk on odava alkoholiga tõesti liiga kaugele mindud. Ta tänas Kõo vallavanemat diskussiooni algatamise eest ning lubas teemat tutvustada alkoholipoliitikaga tegelevale sotsiaalministrile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2008, 08:13
Otsi:

Ava täpsem otsing