Pank: ETF ja aktsiafond on nagu CD ja vinüülplaat

27. märts 2008, 13:45

Maailma ühe suurema ETFide ehk börsil
kaubeldavate fondiosakute pakkuja Barclays Global Investors (BGI) tegevdirektor
Lee Kranefussi tõi intervjuus tabava võrdluse - ETF on nagu CD-plaat ja
avatud investeerimisfond ehk aktsiafond vinüülplaat.

"ETFis on koos parimad aktsiate ja fondide omadused. Nad pakuvad professionaalset fondijuhtimist ja mitmekesisust. Samal ajal saab investor ka fondiosakult aktsia liikuvuse ja paindlikkuse, mida on võimalik kergelt maaklerfirma kaudu osta ja müüa," rääkis spetsialist IndexFunds.comile antud intervjuus.

Millises olukorras oleks investoril parem valida avatud investeerimisfond?

"Algaja investor investeerib väikese summa. Kui sul pole palju raha, pead investorina tasuma tehingutasu iga kord kui ostad või müüd. Näiteks, kui investeerid 200 dollarit, isegi sellisel juhu on 18 dollari suurune tehingutasu investeeritust summast suur osa. ETFid pole seepärast mõeldud algajale investorile, kes soovib väikest summat investeerida. EFT on rohkem sellise investori jaoks, kellel on juba korralik investeerimisportfell ja kes näeb ETFis alternatiivi."

Eesti investorid saavad kaubelda ETFidega USAs.


ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2008, 13:44
Otsi:

Ava täpsem otsing