Viik: internet viib osalusdemokraatia suunas

Mariliis Pinn 28. märts 2008, 09:11

Infotehnoloog Linnar Viigi sõnul näitab
internetis allkirjade andmine ja arutelude algatamine, et on toimumas murrang
osalusdemokraatia suunas.

Linnar Viik ütles intervjuus ETV hommikusaatele "Terevisioon", et viimase paari aasta jooksul on maailmas laiemalt hakatud ühiskonna valupunkte sõnastama eelkõige internetis ja sellest on kujunenud aktiivseid kodanikke ühendav ja kaasav keskkond, vahendas ETV 24.

"See, mida me praegu näeme, on murdehetk, kus me peame aduma, et ühelt poolt on lihtsam kui kunagi varem kaasa lüüa kõikvõimalikes algatustes, hingeolevaid teemasid üles tõsta, leida kaasamõtlejaid ja arutada selle üle. Samas tuleb mõelda, mis saab edasi ja missugune on meie hääle ja arutelu mõju," ütles Viik.

Nö. ühe klõpsu demokraatia on tema hinnangul kasvatanud inimeste aktiivsust ja inimesed tunnevad, et nad tahavad kaasa lüüa ja nende häälel on mõju. "Selleks, et aruteludes kaasa lüüa, ei pea ma kasukat selga panema ja 100 kilomeetrit sõitma kuskile riigikogu hoone ette meelt avaldama, vaid ma võin kodus trussikud jalas rahulikult arvutihiirt klõpsates seda teha."

Viigi arvates ei kehti internetis allkirjade andmise teema puhul ütlus, et kui taksojuhid hakkavad aktsiaid ostma või lähevad kinnisvaraärisse, siis on aeg sellest ärist lahkuda. "Minu arvates on vastupidi - kui taksojuhid tahavad aktiivselt ühiskonna asjades kaasa lüüa kasutades selleks internetti, siis on see murrang osalusdemokraatia suunas."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2008, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing