Investorid on võtnud aktsiafondidest välja pea 100 miljardit dollarit

31. märts 2008, 13:17

Investorid on Euroopa, USA, Jaapani ja
arenevate turgude aktsiafondidest selle aasta kolme kuuga välja võtnud 98
miljardit dollarit, kirjutab ajaleht Financial Times.

Analüüsikeskuse Emerging Fund Research andmete kohaselt voolas eelmise aasta samal perioodil aktsiafondidesse sisse 19 miljardit dollarit ning 2006. aasta esimesel kvartalil koguni 49 miljardit dollarit.

Euroopa, USA ning Jaapani aktsiaturgudelt võeti välja 70 miljardit dollarit ning arenevate turgudelt 20 miljardit dollarit. Arenenud riikide turgude aktsiaturgudele tuli suurem osa möödunud aastast raha sisse, arenevate riikide fondidest läks möödunud aasta samal perioodil välja 1,6 miljardit dollarit.

Raha sissevoolu nautisid sel aastal Taivani, Venemaa, Lähis-Ida ning Aafrika aktsiafondid.

Rahaturgudesse voolas esimesel kvartalil sisse rekordiliselt 140 miljardit dollarit ning nende kogumaht ulatub 3,5 triljoni dollarini. Toorainefondidesse investeeriti esimeses kvartalis kolm miljardit dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2008, 13:17
Otsi:

Ava täpsem otsing