Moslemid läksid katoliiklastest mööda

31. märts 2008, 11:33

Kui varem võis suurima arvu järgijatega
religiooni tiitliga uhkustada katoliiklus, siis nüüd on islam selle koha üle
võtnud.

Vatikani 2008. aasta statistika aastaraamatu koostanud Vittorio Formenti kirjutas, et moslemid moodustavad maailma rahvastikust 19,2 ning katoliiklased 17,4 protsenti. Statistilised andmed käivad 2006. aasta kohta, kirjutas Reuters.

„Esimest korda ajaloos ei ole me esimesel kohal,” ütles Formenti ajalehele L'Osservatore Romano.

Samas on võimalik tulemuste interpreteerimise üle ka vaielda. Vatikan arvestab ainult katoliiklasi, jättes välja muud kristlased, ent ka islam ei ole ühtne religioon. Šiiitide ja sunniitide vahel valitsevad küllaltki suured erimeelsused. Kui lugeda kokku peale katoliiklaste ka õigeusklikud ja protestantlikud kristlased, on nende arv moslemite koguarvust siiski suurem. Kristlased moodustavad maailma rahvastikust umbes kolmandiku ning moslemid viiendiku.

Katoliiklaste koguarvuks on Vatikani hinnangul 1,13 miljardit. Moslemite arv peaks ÜRO andmetele tuginedes jääma umbes 1,3 miljardi ringi.

Formenti sõnul on katoliiklaste hulk viimastel aastatel püsinud stabiilsena. Moslemite arv aga kasvab suure sündivuse tõttu kiirelt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2008, 10:44
Otsi:

Ava täpsem otsing