Veebruaris kasvas jaemüük 4%

Mariliis Pinn 31. märts 2008, 09:31

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük
suurenes 2008. aasta veebruaris eelmise aasta veebruariga võrreldes
püsivhindades 4%, teatas statistikaamet.

Jaanuaris olematuks kahanenud jaemüügi kasv hoogustus veebruaris veidi. Veebruaris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,2 miljardit krooni, mis on pool miljardit krooni enam kui aasta tagasi samal ajal. Kui tänavu jaanuaris langes kaupade jaemüügi kasv eelmise aasta jaanuariga võrreldes nulli, siis veebruaris oli aastane müügikasv püsivhindades sama suur kui 2007. aasta detsembris.

Toidukaupade kaupluste müügi kasv oli veebruaris eelmistest kuudest veidi kõrgem, kasvades aastases võrdluses 4%. Suure osatähtsuse tõttu andsid toidukaupade kauplused üle 65% kogu jaekaubandusettevõtete müügi kasvust. Võrreldes eelmise aasta veebruariga suurenes jaemüük apteegikaupade ja kosmeetikakaupade kauplustes (9%) ning tööstuskaupade spetsialiseerimata kauplustes ja garderoobikaupade kauplustes (7%). Tööstus- ja garderoobikaupade kaupluste müügi kasvule aitasid kaasa soodusmüügid.

Jaanuariga võrreldes jäi veebruaris jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük samale tasemele, aga sesoonselt korrigeeritud andmetel suurenes 3%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli veebruaris ligi 5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta veebruariga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 14% ning eelmise kuuga võrreldes protsendi võrra.

Eesti Vabariigi aastapäev ehk 24. veebruar langes sel aastal pühapäevasele päevale ja oli liigaasta ehk veebruaris oli 29. päeva, mis tähendab, et veebruaris oli mullusega võrreldes rohkem tööpäevi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2008, 09:31
Otsi:

Ava täpsem otsing