Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Börsikommentaar: autotootjad lahjendavad Euroopa tõusumeeleolusid

02. aprill 2008, 13:58

Euroopa börsidele eilne USA turueufooria
üle ei ole kandunud. Küll tublis plussis alustanud aktsiaturud liikusid
keskpäevaks napilt pealpool nulli.

Eeskujulikemateks langejateks ei olegi seekord finantssektori ettevõtted, vaid hoopis autotootjad. Daimler AG teatas käibe kukkumisest USAs. Selle peale alandas Morgan Stanley aktsiale antud soovitust. Daimleri aktsia on kaotanud 2,7%, kuna viimase Mercedes-Benzi divisjon näitas USAs oodatust nõrgemaid tulemusi, vahendas Bloomberg.

Sportautode tootja Porsche väärtpaber on tagasi andnud aga pea neli protsenti, sest ettevõtte teatel langes müük Põhja-Ameerikas koguni viiendiku võrra. Samuti reageeris üle protsendilise langusega viimase kolme aasta kehvematele kuumüügitulemustele Fiati aktsia.

Euroopa aktsialiikumisi peegeldav Dow Jones Stoxx 600 oli keskpäevaks vaid kerges, 0,2% plussis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2008, 13:56
Otsi:

Ava täpsem otsing