Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Riia börsil teravaid liikumisi kamaluga

Tarvo Vaarmets 03. aprill 2008, 00:00

Riia aktsiaturg lõpetas tänu harvanähtavalt suurtele hinnamuutustele eile korralikus 1,6protsendises plussis. Teravaid hinnamuutusi võis likviidsuse puudumise tõttu näha lisanimekirjas.

Põhinimekirjas näitas kiireimat minekut Ventspils Nafta, mille väärtpaber lisas oma hinnale 5,26 protsenti. Pikka aega ühe lati juures liikunud SAF Tehnika aktsia kerkis kolm protsendi ja maandus 1,03 latil. Palju huvitavamad arengud toimusid aga Riia börsi lisanimekirjas, kus suurliikumistele aitas tublisti kaasa Tallinna börsilt tuttav likviidsusprobleem - nii kukkus Läti ühe suurema karusnahaettevõtte Grobina väärtpaber 15 protsenti, kusjuures käibeks korjati kõigest 19 000 krooni. Ja muidugi metsalangetamisega tegelev Talsu Mežrupnieciba, mille aktsia virutati vähem kui kolmesaja krooniga pea 15 protsenti kallimaks. See meenutab juba Tallinna börsi maatüki ehk Trigon PD aktsia käitumist.

Vähemalt ei ole kauplemisraskust põdevad aktsiad erinevalt Tallinna aktsiaturust Riia börsil mitte põhi-, vaid lisanimekirjas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing